מתי מומלץ לקיים את המפגש הראשוני עם עורך הדין הפלילי ומהם כללי המפתח העיקריים בניהולה של פגישה מסוג זה? על כך ועוד בכתבה שלפניכם.
את המפגש הראשוני עם עורך דין פלילי מומלץ לקיים בסמוך למועד חקירת המשטרה, בד בבד עם פתיחת ההליך הפלילי. בין אם מדובר בהליך של זימון לחקירה פלילית ו/או בד בבד עם המעצר. בשני המקרים, המפגש הראשוני, מיועד לצרכי הכנה לחקירה ולצרכי ליווי, ייעוץ וייצוג במסגרת ההליך הפלילי.
מפגש ראשוני עם עורך דין פלילי בצפון – מהם כללי המפתח העיקריים לניהול הפגישה?
תפקידו המרכזי של עורך דין הפלילי לייעץ וללוות את הלקוח במסגרת ההליך הפלילי, וזאת בהתאם לסוג ואופי העבירות המיוחסות לו. תפקיד זה משמעותי לניהול הליך הוגן ותקין עבור הלקוח.על כן, מומלץ שהמפגש הראשוני ייעשה מול עורך דין בקיא בתחום, שידע לתת מענה יעיל ללקוח ויגן על הזכויות של חשוד שנחקר באזהרה.
לאחר בחירת זהות עורך הדין הפלילי בצפון ובעת קיומו של המפגש הראשוני, מומלץ לשתף בהשתלשלות הארועים ובכדי שהגרסה שתמסר תהא קוהרנטית אמינה ומדויקת. לא זו על זו, ישנה חשיבות יתר לכלל הידוע בפלילי, לפיו זכותו של חשוד לשמור על זכות השתיקה ובכדי שלא לסבך את עצמו במסגרת החקירה המתנהלת כנגדו. בין עורך הדין ללקוח ישנו חיסיון שנועד בין היתר לגילוי לב מצד הלקוח ומבלי חשש שהמידע שימסר לעורך הדין יסבך את החשוד בביצוע העבירה.
תפקידו של עורך דין פלילי לכוון את הלקוח האם נכון יהיה לשמור או על זכות השתיקה ו/או להתוות עבורו קו הגנה בניהול ההליך הפלילי. כפועל יוצא מכך, ניהול מפגש ראשוני עם עורך דין פלילי הינו התווית קו הגנה תוך חשיפת המעורבות הספיציפית של הלקוח. כלל מפתח נוסף הינו יצירת אינטראקציה עניינית לניהול ההליך וזאת באמצעות מילוי אחר ההוראות באופן מלא ומדויק.
זכרו: ככל שתקדימו לקיים התייעצות עם עורך דין פלילי בטרם החקירה במשטרה ובד בבד עם פתיחת ההליך הפלילי, סיכויי ההגנה יעמדו לטובתכם, תוך שמירת הזכויות החל משלב החקירה במשטרה, המעצר וניהול ההליך הפלילי.